Velkommen til Setskog Landhandelmuseum

Nostalgi.
Foto: Bjørn H. Holtet

Setskog Landhandelmuseum er med tiden blitt ett av Norges største landhandelmuseumer. Med sine ca. 8500 forskjellige registrerte gjenstander og tilsammen ca. 13000 gjenstander er dette en annselig sammling av butikkvarer fra 1935 til 1976. I tillegg har museet en Bedford lastebil som ble kjøpt ny i 1959 og en Ford Taunus 12M personbil som ble kjøpt ny i 1964.

Trygve Jahre solgte også sykkeler av merket Trygg fra P.T. Helleberg i Lillehammer. Bevart i samlingen er Per Jahres herresykkel fra slutten av 50 tallet og Bjørg Jahres damesykkel fra begynnelsen av 60 tallet begge av merket Trygg. Vi har også vært heldige og få låne en Trygg damesykkel som ble kjøpt ny i landhandelen i 1954. Denne befant seg på en låve i Setskog og hører i dag til i en lokal sykkelsamling.

Setskog Landhandelmuseum oser også av lokalhistorie. Reklame Bøens bilverksted og bensinstasjon, skiltet fra A. Helleruds fiskebil samt gjenstander fra de andre butikkene i bygda. Vi også vært heldige og få låne flere sykkeler til utstilling det nevnes: Progress damesykkel kjøpt ny på Setskog Samvirkelag i 1959, Trygg damesykkel og Diamant herresykkel som noen av Setskogs innbyggere har brukt på 50, 60 og 70 tallet.

Høsten 2008 ble butikkscenene til Knerten spilt inn her og året etter oppfølgeren Knerten gifter seg.

I 2013 hadde Setskog Landhandelmuseum ca. 750 besøkende i løpet av sommeren.

Vi har åpent alle helger i juni, juli og august. Vi åpner også etter avtale.

Ett rikt utvalg og se på.
Foto: Bjørn H. Holtet

Trygg herresykkel fra slutten av 1950 tallet. Denne fikk Per Jahre til sin konfirmasjon.

Foto: Bjørn H. Holtet

Bjørg sin flotte Trygg damesykkel fra begynelsen på 1960 tallet.
Foto: Bjørn H. Holtet